Dalış Ekipmanları

Dalış Ekipmanları
Derin Dalış

30 Haziran 2014 Pazartesi

DALIŞ ELDİVENİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ ?

DALIŞ ELDİVENİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİ ?


  • Dalış eldivenleri kendi aralarında 4'e ayrılır.
  • Yazlık Amara dalış eldiveni avuç içi güderi el üstü 2 veya 3 mm. kalınlıkta jarseli neoprendendir. Elleri kayalardan ve zararlı deniz canlılarından korumak amacı ile su sıcaklığının yüksek olduğu ilkbahar-yaz-sonbahar dönemlerinde kullanılır.
  • Islak tip dalış eldiveni 2-3-4-5 mm kalınlıklarda olabilir. içi dışı jarse orta kısmı neopren malzemeden imal edilir. İçine su alsa da vücut sıcaklığı bir süre sonra o suyu ısıtarak üşümeyi engeller. Yinede Su sıcaklığının 10-15 derece olduğu dönemlerde kullanılması tavsiye edilir.
  • Yarı kuru dalış eldivenleri 3-5 mm kalınlıklarda olabilir. içi dışı jarse ortada neopren malzeme vardır. Dikiş yerleri yapışkanlı bantlarla izole edilmiştir. Bilek kısımları çift katlı olup smooth neopren malzeme ile conta görevi sağlamaktadır. 5-10 derece arası soğuk sularda kullanılabilir.
  • Kuru tip dalış eldivenleri 3-5 mm kalınlıklarda olabilir. içi dışı jarse kumaştan ortası neopren malzemeden olup, dikişleri yapışkanlı bantla izolelidir. Bilek kısımları su almaması için kauçuk contalıdır. çok soğuk sularda sanayi dalgıçları be buz dalışı yapanlar tarafından tercih edilmektedir.
                                                                                                                   Derin dalış malzemeleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder